Napellenző, Napernyő

Basic New Napellenző

Basic New NapellenzőA Basic New típusú napellenzők hagyományos könyökkaros árnyékolók, melyek felszerelhetők homlokzatra, szarufára vagy akár eresz alá is.

Működtethető motorral vagy kézi hajtókarral. Maximális szélessége akár 10 méter is lehet.

A szélességtől függően 2 – 4 db karral készül. A karok hossza 1,50 – 3,50 méterig változhat.

Ez a típus alapvetően a felhasznált anyagok megmunkálásában különbözik a hagyományos Basic típustól. Itt már a konzolok, a hengertartó és a billentő extrudált anyagokból készült. A szerkezet egy 40 x 40 mm-es zártszelvényre kerül ráépítésre, ezáltal egy könnyen felszerelhető egységet képvisel.

A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet feszíti ki a napellenző ponyvát, és tarja mindig feszesen, ezért a szerkezet mozgatása kifelé könnyebb befelé nehezebb. Az napellenző rendelhető védőtetővel is, ami a homlokzati szereléskor megvédi a szerkezetet a környezeti hatásoktól.

 

Mini Napellenző

Mini NapellenzőA Mini típusú napellenzők hagyományos könyökkaros árnyékolók, melyek felszerelhetők homlokzatra, szarufára vagy akár eresz alá is. Ez a típus a Basic napellenzők kistestvére, mert a felépítése a Basic-kel megegyező, ugyanakkor annál jóval kisebb, könnyebb és ebből kifolyólag olcsóbb megoldást jelent.

A szerkezet egy 30 x 30 mm-es zártszelvényre kerül ráépítésre, ezáltal egy könnyen felszerelhető egységet képvisel. Ez a típus 1300 mm-től 6000 mm-es szélességben gyártható, a kinyúlás méretlépcsői 1000, 1250, 1500, 1750, 2000, 2250 mm. A szélességi méretnek a karkinyúlás méretétől fél méterrel nagyobbnak kell lennie, hogy a könyökkarok egymás mellé férjenek. A napellenzők 5m-es szélességig 2 karral 5 és 6 méteres szélesség között 3 könyökkarral készülnek. A karbillentők fogadják a napellenző karokat, ezekkel 0 – 90 fokig állítható a ponyva lejtése. A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet feszíti ki a napellenző ponyvát, és tarja mindig feszesen, ezérta szerkezet mozgatása kifelé könnyebb befelé nehezebb.

 

Shadow Napellenző

Shadow NapellenzőSHADOW NAPELLENZŐ Függőleges felületre, homlokzatra szerelhető napellenző. Működtethető motorral vagy kézi hajtókarral. Maximális szélessége akár 10 méter is lehet. A szélességtől függően 2 – 4 db karral készül. A karok hossza 1,50 – 3,50 méterig változhat. A szerkezet egy 40×40 a-es horganyzott acél zártszelvényre épül. Ezt a zártszelvényt alumíniumöntvény konzolok rögzítik a fogadószerkezethez. Szintén a zártszelvényhez csatlakoznak a karbillentők és a hengertartók is. A préselt alumínium hengertartók a ponyvahengert tartják. Ez a 70mm átmérőjű horganyzott acél cső fogadja az árnyékoló ponyvát. A karbillentők fogadják a napellenző karokat, illetve ezekkel 0 – 90 fokig állítható a ponyva lejtése. A ponyvalejtés finoman 2 fokos lépcsőben állítható. A Napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenző ponyvát, és tarja mindenkor feszesen A karbillentők fogadják a napellenző karokat, ezekkel 0 – 90 fokig állítható a ponyva lejtése.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület. Az ajánlott minimális lejtőszög 13 fok az esővíz könnyű lefolyása miatt. A henger forgatását 1:10 áttételű hajtómű végzi, leakasztható hajtókar segítségével.

Ezt a kézi megoldást ki lehet váltani motoros működtetéssel is. A motor a ponyvacsőbe kerül beépítésre, beépített végállás kapcsolókkal és hő védelemmel.

A tartókonzolok és a többi alumínium öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035 színre szinterezettek.

 

Shadow-C Napellenző

Shadow-C NapellenzőA Shadow-C típusú napellenzők könyökkaros árnyékolók, melyek abban különböznek a hagyományos Shadow napellenzőktől, hogy a ponyvahengerre felcsévélt ponyvát egy tokkal védjük az időjárástól és a ponyvát károsító szennyeződésektől. A tokozat csak a ponyvahengert védi, a karokat nem, de védelem szempontjából ez is egy elégséges és olcsóbb megoldás, mint a teljesen tokozott napellenzők.

A szerkezet egy 40 x 40 mm-es zártszelvényre kerül ráépítésre, ezáltal egy könnyen felszerelhető egységet képvisel. Ez a típus 2000 mm-től 6000 mm-es szélességben gyártható, a kinyúlás méretlépcsői 1500, 2000, 2500, 3000, 3250, 3500 mm. A szélességi méretnek a karkinyúlás méretétől fél méterrel nagyobbnak kell lennie, hogy a könyökkarok egymás mellé férjenek. A napellenzők 5 méterig 2 könyökkarral, 5 és 6 méter között 3 karral készülnek.

A karbillentők fogadják a napellenző karokat, ezekkel 0 – 90 fokig állítható a ponyva lejtése.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület. Az ajánlott minimális lejtőszög 13 fok az esővíz könnyű lefolyása miatt. A henger forgatását 1:10 áttételű hajtómű végzi, leakasztható hajtókar segítségével.

Ezt a kézi megoldást ki lehet váltani motoros működtetéssel is. A motor a ponyvacsőbe kerül beépítésre, beépített végállás kapcsolókkal és hő védelemmel.

A tartókonzolok és a többi alumínium öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035 színre szinterezettek.

 

Ejtőkaros Napellenző

Árnyika az egyik legegyszerűbb és ez által legolcsóbb árnyékoló. A hengertartó mind mennyezetre, mind homlokzatra felszerelhető. A bukókarok, amelyek színterezett acélból készülnek, homlokzati vagy oldalfalra szerelhető. Működtetése kis csigahajtóművel történik, a karok gravitációs elven nyitják a ponyvát, teljesen vízszintes kar állásig. Stabilitása nagy a széllel szemben ellenálló. Az ára is kedvező.

 

Balkon Napellenző

A Balkon napellenzők a bukókaros napellenzők olyan  típusa, amely a födém és padlózat közötti feszítéssel, oldalfali, vagy akár homlokzati felfúrással is rögzíthető. A napellenző csiga hajtóművel könnyen kitekerhető a napellenző alól vagy szemből.

A szerkezet a kialakításából adódóan sokkal stabilabb, mint könyökkaros társai. Széllel szemben ellenálló.

 

Nem könyökkaros napellenzők

 

Separet-N napellenző

Separet-N napellenzőA Separet – N egy normál függőlegesen legördíthető ponyvás árnyékoló. A szerkezetek talpas hengertartó segítségével mind mennyezeti, mind homlokzati felszerelésre alkalmasak. Maximálisan 6 m-es szélességig javasoljuk az alkalmazását, mert az Ø 70mm-es ponyvahenger deformációja ezen méret felett jelentős. A ponyvát 1”-os galvanikus horganyozású súlycső tökéletesen kifeszíti. A működtetést 1:7 hajtómű végzi.

A szél mozgatása ellen az alsó csövet lehet rögzíteni és a hajtóművel a ponyvát meg lehet tökéletesen feszíteni. Mivel minden alkalmazásnál más és más a kirögzítés lehetősége, ezért a szerkezetek alsó rögzítését a helyszíni szerelés alkalmával kell megoldani.

 

 

 

 

 

 

Napellenző ponyva

Termékeinkhez a gyártás során csak a legkiválóbb alapanyagokat használjuk fel. Ezért a textilek köréből az osztrák Sattler, valamint a francia Dickson cégek világszerte ismert, és a műszaki textíliák élvonalába tartozó termékeit használjuk elsősorban.

Az esztétikum mellett ezek az anyagok olyan fontos műszaki tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a:

 

Vízállóság:

az alkalmazott Textíliák legalább 325 mmvo-t tartanak meg átszivárgás nélkül. Vagyis a ponyván elméletben akár 32 cm magasságban felgyűlhetne a víz, akkor sem szivárogna át. Fontos azonban, hogy a gyakorlatban ez nem fordulhat elő, mert a ponyvának, melynek feszesen kell állnia, kifelé lejtést kell adni, hogy a víz lefolyhasson. Hasonlóan fontos télen, hogy ne engedjük a havat felgyűlni a napellenzőn. A hó súlya észrevétlenül túlterhelheti a szerkezetet. Ezért hóesésben soha ne hagyja kint napellenzőjét!

Portaszítás:

a textíliára lerakódott port a ráeső víz feloldja és lemossa onnan.

Penészesedés és gombásodás elleni védelem:

ha az eső miatt nedvesen kell betekernünk a napellenzőt, akkor sem lesz az gombás vagy penészes. Ugyanakkor a ponyva élettartamának növelése érdekében törekedjünk arra, hogy száraz időben minél előbb kitekerjük, hogy a ponyva minél előbb megszáradhasson.

UV-szűrés:

nem is gondolnánk: azzal, hogy egy napellenző árnyékában hűsölünk, még ugyanúgy leéghetünk, mint ha a napon feküdnénk.

Miért? Mert a nem megfelelő ponyva nem szűri az UV sugarakat.

Érezni fogják, hogy árnyék és árnyék között is van különbség. Napellenzőink textiljei megfelelnek a jelenleg érvényben lévő legszigorúbb uniós irányelveknek az UV-sugárzás szűrésére vonatkozóan. Ennek köszönhetően az érzékenyebb bőrű emberek is több időt tölthetnek az árnyékban.

 

Napellenző árak

A gyártói alapanyagárak változása miatt, továbbá az aktuális akcióinkról is kérjen tájékoztatást itt:

Árajánlatkérés

 

Gyakori kérdések: napellenző

A könyökkaros napellenző szerkezet milyen színű lehet?

 • A szerkezet színe Ral 7035 szürke. Igény szerint a szerkezet a ral színskála bármely színére szinterezhető.

Hová szerelhető a napellenző?

 • Az épület oldalfalára vagy mennyezetre illetve szarufára.

Állítható a könyökkaros napellenző dőlés szöge?

 • Igen a szerelésnél a kívánt dőlésszöget a szerelő szakembereink beállítják.
 • A SUNSET típusú könyökkaros napellenzőnél a dőlésszöget ön is bármikor tudja állítani egy tekerőkar segítségével.

Mekkora a könyökkaros napellenző legnagyobb szélessége és karkinyúlása?

 • 1, 8 m-től 10 m-ig terjedhet a szélessége, karkinyúlása maximum 5 m bármilyen méretben elkészítjük napellenzőjét.

Mekkora lehet a könyökkaros napellenző lelógó drapéria mérete?

 • A megrendelő igényei szerinti méretben, külön kérésre kurblival leereszthető drapériát is készítünk.

Mivel működtethető a könyökkaros napellenző?

 • Kézzel, tekerőkarral, motorral (fali kapcsolóval, távirányítóval) vagy automatikusan szél-fényérzékelővel)

Nagy szélben kitekerhetem a könyökkaros napellenzőt?

 • Nem a könyökkaros napellenzőt maximum 50 km/h szélerősségig ajánlott kitekerve hagyni.

Kis erkélyre vagy ablak elé milyen napellenzőt válasszak?

 • Kisebb teraszok árnyékolására kiváló és olcsó megoldás az ejtőkaros ÁRNYIKA maximum kinyúlása 0, 7-2 m.

Mennyire érzékeny a szélre az árnyika?

 • Nyugodtan kint hagyható nagyobb szél esetén is.

A napellenző textil mennyire véd meg a nap káros sugárzásától?

 • A kiváló osztrák Sattler cég textiljeit használjuk, ezek megfelelnek a legszigorúbb uniós irányelveknek az UV-sugárzás szűrésére vonatkozóan. Ennek köszönhetően az érzékeny bőrű emberek bátran kiülhetnek a napellenző alá hűsölni legerősebb napsütésben is.

Megrendelés esetén mennyi idő múlva készül a napellenző?

 • Szerelési határidő tíz munkanapon belül.

 

Árajánlatkérés